Looduslähedus

1st sept 2014
IMG_7248

Maailm liigub iga päevaga rohkem naturaalsuse, loodusläheduse ja -säästlikkuse poole. Üha enam väärtustatakse öko-eluviisi ning tervislikkust. Soovime, et meie lapsed oskaksid juba lapsepõlvest loodust väärtustada ja nautida.

Selleks aitab meid meie ilus roheline aed oma lillede, viljapuude, põõsaste ja peenratega. Oma aias kasvatame koos lastega porgandeid, hernest, peeti, sibulat, peterselli ja tilli, maasikaid, sõstraid, vaarikaid jms. Kasvatades ise juurvilju õpib laps hoolitsema ning loodusprotsessidest paremini aru saama (mida on kasulik süüa ja kuidas see meie potini jõuab).

Palju looduslikke materjale kasutame ka õppeprotsessis : käsitöö, matemaatika, konstrueerimine, mina ja keskkond jt.

Meil on väga ilus lähiümbrus – Harku jarv, mets ja jalutusteed. Tänu sellele käime lastega metsas linnulaule kuulamas ja vaatamas kaugemal olevaid meile tuttavaid puid, põõsaid ja loodust tervikuna.